Az egyik legjobb IPO ebben az évben

15 / 07 / 2020
Trgovanje je tvegano in vaša celotna naložba je lahko ogrožena

A Lemonade IPO a jegyzékbe vétel első napján a leggyorsabban növekvő vállalatok közé került. Az IPO, amely az Inari Medical Inc. biztosítótársasághoz tartozik Az AI-re összpontosítva, 73% -kal nőtt, miután 29 dollárra nyitotta meg, és a napot 140 százalékkal magasabbra zárta.

A Limonádé számos olyan IPO technológiára épül, amelyek kielégítik az állami befektetők igényeit, mint például a ZoomInfo, a vállalati adatbázis-szolgáltató vagy a Vroom, az online értékesítési vállalat.

A New Yorki székhellyel rendelkező Lemonade-t egy olyan online platform létrehozására alapították, amely a bérlők és a háztulajdonosok számára biztosítással kapcsolatos információkat és a fedezet megkötésének képességét nyújtja. A Lemonade a jövőben más biztosítási kategóriákba kíván terjeszkedni. A társaság webhelye gépesített csevegőrobotot használ, hogy segítse a potenciális ügyfeleket abban, hogy gyorsabban szerezzenek információt és vásárolhassanak az igényeik megfelelő kielégítése érdekében. A társaság közhasznú társaságként van bejegyezve, és arra törekszik, hogy jótékonysági adományokkal használja fel a biztosításból származó nyereséget.  A Lemonade legalább 480 millió dollárt gyűjtött be a befektetők részéről, ideértve a nagyobb szereplőket, mint például a SoftBank, a Sequoia Capital, az Aleph, az XL Innovate és a General Catalyst Partners. A Lemonade először az Egyesült Államokban működött, majd Németországba és Hollandiába terjesztkedett.

A társaság pénzügyei erőteljes bevételnövekedést mutatnak, bár ezek lassulnak. Az értékesítési és marketing költségek a teljes bevétel százalékában csökkennek, ha a bevétel növekszik, az értékesítés és a marketing hatékonysága növekszik.

A különféle típusú biztosítások piaci lehetősége óriási, de a kérdés az, hogy egy társaság mennyire képes automatizálni összetettebb és bevonhatóbb biztosítási típusokat, például az ingatlan-, baleset- és speciális vonalakat.

Amint a mellékelt ábrán láthatjuk – a limonádé értéke a második tőzsdei kereskedési nap során ismét több mint 30% -kal nőtt

Forrás: tradingview.com

Más biztosítótársaságokkal ellentétben a Lemonade egy úgynevezett teljes biztosítótársaság, ami azt jelenti, hogy a saját mérlegében vállalja a kockázatot, és nem ruházza át egy megalapozottabb biztosítóra. A gyakorlatban úgy tűnik, hogy nagyobb ellenőrzést gyakorol az eladott politikák felett, de ez egyben tőkeigényesebb üzleti modell is.

Az IPO, amely a jegyzett ár felett az első naptól kezdve nagy haszonnal jár, két kérdést vet fel a befektetők és a társaság körében. Először is – az IPO-részvények magas igénye arra utal, hogy a társaság alábecsülte részvényeit, és így kevesebb pénzt szerzett, mint amennyit szerezhetett volna, ha magasabb árat állít be. Másodszor, azok a közönséges lakossági befektetők, akik nem tudták megvásárolni a privilegizált befektetők számára elérhető elsődleges IPO-ban lévő részvényeket, csak “a potenciális bevétel” felett sóhajthatnak fel.

 

 

Disclaimer: The content of the Reports constitutes Marketing Communication and does not constitute Investment Advice or Investment Research or an offer for any transactions in financial instrument. The content of the Reports represents the view of our experts on a generic basis, and does not take into consideration individual readers personal circumstances, investment experience or current financial situation. In addition, the Reports have not been prepared in accordance with legal requirements designed to promote the independence of Investment Research, and are not subject to any prohibition on dealing ahead of the dissemination of Investment Research. Readers using the Reports should consider the possibility of encountering substantial losses. The past performance is not a guarantee of future results. Therefore, Goldenburg Group Limited shall not accept any responsibility for any losses of traders due to the use and the content of its Reports.